News Section

Shona Wilkinson – Nutritionist Principal la Nutri Centre

Shona-Wilkinson-221x300

Imi place in mod special COLAGEN EXTRA ® asa cum este, in forma lichida. Acest lucru ajuta la cresterea absorbtiei de nutrienti. De asemenea, este benefic ca urmare a cantitatii mari de acid hialuronic.

Acidul hialuronic este un ingredient bioactiv care se gaseste in tesuturile epiteliale si conjunctive ale corpului uman. Fiind un agent foarte eficient de hidratare biologica, acest acid este utilizat ca ingredient principal in multe produse anti-imbatranire.

Fiind un compus natural produs de organismul uman, acidul hialuronic are trei functii principale: protejarea cartilajelor de la articulatii, realizarea hidratarii acestora si controlarea migrarea celulelor . De asemenea, aceasta joaca un rol important in stimularea raspunsurile imune, reducand necesitatea de antibiotice, ajutand celulele albe in combatea mai multe tipuri de infecții. Cu toate acestea, odata cu avansarea in varsta, cantitatea de acid hialuronic produs in mod natural de organism scade si aici intra in joc preparatele sintetice.

Datorita beneficiilor sale multiple in diferite ramuri ale medicinei, cosmeticii si a chirurgiei plastice a fost numit ” cheia de la fantana tineretii “. Acidul hialuronic este in principal folosit pentru a creste mobilitatea articulatiilor, expresia clara a ochilor, reducerea ridurilor , scutirea de fibromialgie si pentru a ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor.

Alte proprietati cunoscute ale acidului hialuronic sunt de a mentine pielea hidratata si pentru a imbunatati densitatea osoasa si forta musculara.

Fiecare doza de  30ml de Collagen Extra®  contine 50mg acid hialuronic.

Per total, este un supliment excelent si il recomand cu caldura.

Shona

Shona Wilkinson 
Nutritionist Principal la Nutri Centre

Centrul Nutri este unul dintre cei mai mari furnizori din lume de produse nutritioniste, cu  peste 400 de branduri.

Deschis de Printul Charles in 1988 , centrul a devenit repede un lider al Europei in medicina complementara. Situat în inima Londrei , el adaposteste nu doar o parte din medicii cei mai eminenti din Marea Britanie , dar, de asemenea, medicamente naturiste, un dispensar al celor mai buni medici europeni,  o biblioteca si o librarie pentru medicina complementara, integrand astfel toate serviciile sub un singur acoperis .

Astăzi ,  Nutri Center este un centru care operează pe plan internațional in medicina complementara, (vitamine, minerale, suplimente pe bază de plante , alimente nutritive, suplimente de sport, carti și produse de frumusete), produsele fiind alese de clienti din peste 140 de tari din intreaga lume.

Nutri Center  funcționează cu 14 magazine in Marea Britanie .

 

MSM “ALIATUL DE BAZA AL SANATATII”

news-msm

MSM (metil sulfonil metan sau dimetil sulfona) este un compus organic, cu biodisponibilitate ridicata si cruciala pentru multe functii ale organismului uman.
Fructele proaspete, legumele, carnea, fructele de mare si produsele lactate sunt principalele surse naturale de MSM. Din pacate, o cantitate mare este distrus prin spalarea, fierberea si coacerea alimentelor. Dieta saraca si stilul de viata modern, de asemenea, reduce nivelul de MSM din corpul nostru.

Potrivit cercetarii stiințifice si a studiilor clinice care au fost efectuate in ultimii treizeci de ani in diferite universitati și centre de cercetare din intreaga lume, MSM s-a dovedit a fi un puternic  antioxidant, antiinflamator, analgezic, cu proprietati detoxifiante. Potrivit unui studiu, rezultatele sunt accelerate, atunci cand se combina cu administrarea de sulfat de glucozamina, imbunatatind semnificativ calitatea vietii pacientului.
MSM ajută la combaterea durerilor de spate si de gat, are un rol important in regenerarea tesutului si este folosit pentru a imbunatati sanatatea articulatiilor si a cartilajelor. Relaxeaza muschii, ceea ce-l fac util in reabilitarea persoanelor care au suferit leziuni sportive.

De asemenea, este ideal ca tratament naturist de tendinita. MSM contribuie la producerea de elastina, colagen si cheratina, substanta care este esentiala pentru sanatatea parului si a unghiilor. Ea imbunatateste mucoasa tractului digestiv si tractul urinar, ajuta in unele cazuri de constipatie si furnizeaza o activitate naturala de deparazitare, toate acestea demonstrand ca MSM  este aliatul de baza al sanatatii.

Corpul nostru foloseste MSM in sinergie cu vitamina C pentru a crea celule noi, sanatoase. Fara nivelurile adecvate de MSM, corpul nostru este in imposibilitatea de a produce celule bune si sanatoase, drept urmare se ajunge la pierderea de flexibilitate, riduri, varice, piele uscata, tulburari digestive, etc.
In fiecare an, vom descoperi mai multe proprietati miraculoase ale MSM si multe universitati și centre de cercetare se concentreaza pe dezvoltarea si studiul proprietatilor sale. Sa nu uităm ca natura este aliatul nostru.

M.Sc. Pharmacist George Manios

Referinte

  • Randomized, double – blind, parallel placebo – controlled study of oral glucosamine, Methylsulfonylmethane and their combination in osteoarthritis. PMID: 17516722
  • Pharmacokinetics and distribution of 35S methylsulfonylmethane following oral administration to rats. PMID: 17263509
  • Efficacy of methylsulfonylmethane (MSM) in osteoarthritis pain of the knee: a pilot clinical trial. 2003 jan-feb: 23 (IA): 453 – 8
  • Efficacy of methylsulfonylmethane supplementation on osteoarthritis of the knee: a randomized controlled study. NCT01188213 PMID 21709034 PMCID 3141601
  • Effect of methylsulfonylmethane on paraquat – induced acute lung and liver injury in mice. PMID 23595869
  • Hepatoprotective effect of methylsulfonylmethane against carbon tetrachloride – induced acute liver injury in rats. PMID 23591777
  • MSM enhances GH signaling via the jak2/STAT56 pathway in osteoblast – like cells and osteoblast differentiation through the activation of STAT56 in MSCs. PMID 23071812 PMC 3469535 PMID 23013531 PMCID 3507661